Ayurvedische_massage

Ayurvedische massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste (preventieve) gezondheidssysteem. Het is een traditionele geneeskunde die ongeveer 5000 jaar geleden in India is ontstaan.

Ayurveda betekent kennis van het leven. Behalve massage richt de Ayurveda zich ook op geneeskunde, medicijnen en voeding. Deze geneeskunde heeft niet alleen als doel ziektes te genezen, maar vooral om ze te voorkomen.

Ayurveda gaat ervan uit dat alles op aarde is opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde. In het lichaam van ieder mens zijn deze elementen vertegenwoordigd als Vata, Kapha en Pitta.

Ziektes ontstaan als deze elementen niet met elkaar in balans zijn. Door allerlei oorzaken zoals stress, voeding, leeftijd en weersinvloeden kan een verstoring van de elementen optreden. Ayurvedische massage helpt om de balans te herstellen.

Een ayurvedische abhyanga massage is een ontspannende massage die er met name op is gericht balans te brengen tussen lichaam en geest. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Duur van de behandeling

  • U wordt gemasseerd met een warme en kruidige olie. De massage bestaat uit een hoofd- en lichaamsmassage en duurt ongeveer één uur.
  • Het ondergoed mag u aanhouden. In verband met het overvloedig gebruik van warme olie, raad ik u aan om niet uw beste ondergoed aan te trekken.